4 tävlingar

 
SURF 26-27 MAJ
Lördag: Första klassen var en LB:1 och det kändes helt okej. Jag kunde inte riktigt få upp henne i formen men hon var duktig. Vi fick 67,58% och kom tvåa. 

Andra klassen var en LA:1. Det mesta gick bra tills vi skulle fatta galopp. Jag kommer ihåg att jag tänkte att nu ska den här galoppfattningen bli hur bra som hest och Pippi är så himla duktig på galoppfattningar. Men då fattade hon fel galopp, vilket aldrig har hänt förut. Sen gjorde vi ett nytt försök och det blev fel igen. Det upprepades väl 4-5 gånger innan hon äntligen fattade rätt. Så nu har jag fått min första nolla. Ryggningen blev inte heller så bra. Efter strulet med galoppfattningen kändes det i alla fall jättebra och hon skötte sig super. Vi fick 57,36%.

Söndag: LB:0 gick ganska bra. Hon gick inte riktigt fram men var duktig. Vi fick 62,50%.
Lagtävlansprogrammet kändes bra och jag var nöjd efteråt. Jag fick upp henne i formen bättre än i alla andra klasser. Skänkelvikningarna blev inte jättebra så dem fick vi femmor på. Vi red ihop 62,28%.
 
 
LYCKSELE 6 JUNI
Den 6 juni var jag och Pippi i Lycksele och tävlade. Första omgången av div 2 gick där. Det blev ingen div 1 i år så därför bestämde vi oss för att vara med i div 2 istället.

Pippi var hur fin som helst på framridningen. Traven hade bra takt och hon hade bra energi.
LC:1 gick bra. Vi hade en liten miss i första galoppfattningen då hon blev lite taggad och fattade fel galopp. Det blev i alla fall 68,51% och vi kom tvåa. De andra i laget red fina ritter och det resulterade med en vinst för laget. :)
Andra klassen vi red var en LA:1. Tror aldrig att det har känts så bra inne på banan förut. Vi hade bra flyt, ryggningen blev bra, skänkelvikningarna blev bra och travökningarna blev bra. Den enda missen var efter ena förvända galoppen då det skulle vara trav men hon saktade av till skritt och skrittade några steg innan jag fick fram henne i trav igen. Vi fick 63,42% och kom tvåa även i den klassen. :)

VÄNNÄS 9-10 JUNI
Red LA:1 och LA:4 på lördagen. Var inte alls nöjd efter LA:1 men vi red ihop 67,63% ändå och kom på delad första plats med Lovisaoch Vicky. Det var en resultattavla där man såg procenten ändras för varje moment, så man såg vilken precent man låg på när man red. Vi red in på en fyra så på tavlan var det först 40% och jag tänkte att det här kommer aldrig att gå bra. Men vi lyckades ta oss upp till 67,63% ändå. :) LA:4 gick helt okej, dock red jag första skänkelvikningen åt fel håll. Klantigt... Min första felridning, check. Det var Pippis första långbana. Vi fick 61,95%.
 
På Söndagen red jag LB:1 och lagtävlansprogrammet. I LB:1 fick vi 65,86. Det var även andra omgången av div 2 men den här gången vann Vännäs, så nu ligger vi lika. Sista omgången går på Surf i augusti. Lagtävlansprogrammet gick bra. Vi red ihop 62,28%.
 
SANDGÄRDAN 17 JUNI
Den 17 juni var jag och Pippi i Sandgärdan och tävlade. Första klassen var en LB:1 och det gick inte så bra. Hon kändes seg, jag tappade stigbyglarna på ett ställe, hon vart lite taggad i en galoppfattning och hon slog upp huvudet några gånger. Vi fick iaf ihop 61,??%. Kan konstatera att Pippi vill rida program där det är galoppfattning från skritt och inte från trav.
 
Andra klassen var en LA:1 och det gick bättre. När jag red fram gick det hur bra som helst. Hon tappade lite energi på banan men annars gick det bra och vi gjorde inga missar. Vi fick 66,??% och vann. :)
Trackback
RSS 2.0