På väg

Sitter i bilen på väg till norrbyn nu och sen blir det färja till norrbyskär. :) Ha det jätte bra nu, så syns vi igen om 2 veckor!

Konfirmation

I morgon åker jag på konfirmationsläger på Norrbyskär i 2 veckor.
Ska försöka göra några tidsinställda inlägg så det blir lite uppdatering ändå.

Ååh, jag kommer sakna Gördis.. ♥

Byxorna från FalsterboKommer ni ihåg att jag tänkte köpa ett par mjukisbyxor på Falsterbo, men hann inte? Evelina var ju också där så hon var snäll och köpte dem till mig istället. Tack Evelina! Igår hämtade jag dem. Så här ser dem ut. :)

Kodac och Rapido - 27 och 28 juli

Igår red jag Kodac på ridbanan och Rapido i skogen. Kodac gick lite bättre än i tisdags.

Idag red jag Rapido på ridbanan. Han var mycket trevligare och stadigare i formen idag mot för i tisdags. :) När jag hade ridit klart kom mamma med Kodac och sen skrittade vi ut tillsammans.


Kodac och Rapido - 26 juli

Red dressyr med båda på ridbanan idag. Började med Rapido. Jobbade mycket i skritt i början. Gjorde lite olika saker och han lyssnade bra. Han tyckte inte riktigt om när jag försökte rida ihop honom så jag red i en lite lägre form. Emellanåt var han väldigt fin. :)

Sen red jag Kodac. I början gick det ganska bra men efter en stund blev han lite pigg och ville springa ifrån mig. Speedad ponny det där kan jag lova. ;p Han ville inte alls trava i den takt som jag ville. Red mycket på volt och försökte få honom att lugna ner sig. Mot slutet lyssnade han bättre på mig, lugnade ner sig och var riktigt fin. :)

Jag och Kodac. Inte så bra bild men.. :p

Hästvakt


Den här veckan är Rebecka bortrest, så då ska jag rida hennes två ponnysar. Det blir kul! :)
Idag skrittade jag och mamma ut med dem en sväng. Jag red Rapido och mamma red Kodac.

Mer boxvila...

Veterinären kom och tittade på Gördis i torsdags. Vi var ju i fjällen då men Mari som äger stallet var där. Gördis var fortfarande inte riktigt bra, så nu har hon mer boxvila och ska äta medicin tills på Fredag sen ska hon vara utan medicin över helgen och sen kommer veterinären och tittar på henne igen. Hon har fått en gummimatta på golvet så att det ska vara mjukare att stå. Min stackars lilla Gördis. Hoppas att du blir frisk snart! ♥

The Studio


Jag, mamma, Minette och hennes mamma var på The Studio i fredags. Jag gillar inte att stå framför kameran egentligen (föredrar att stå bakom) men det var ganska kul faktiskt. :) Jag köpte tre bilder och mamma köpte en.

Fjällen

Är i fjällen nu. Kom hit igår. Just nu sitter jag på altanen med datorn. Har inte gjort så mycket idag, bara typ målat några lådor, chillat och varit in till Hemavan och handlat. I kväll ska vi nog åka ut med båten och fiska. :) Kommer hem på Söndag.. Saknar Gördis ♥

...

I Fredags när vi kom till stallet kände jag direkt att något var konstigt. Gördis gick lite ofrivilligt i boxen och ville inte riktigt lyfta på hovarna när jag skulle kratsa. När vi tog ut henne gick hon stelt. Vi misstänkte fång och ringde veterinären direkt. Jag har känt att något inte har varit som vanligt i några dagar, men det har gått över efter en stund. Gördis var ändå inte lika stapplig och påverkad som Spyder var när hon fick fång. Spyder kunde knappt gå och när vi lyfte på en hov så höll hon nästan på att ramla omkull. Gördis var ändå pigg, glad och hungrig som vanligt.
Vi fick vänta ett tag men sedan kom en veterinär. Hon konstaterade att det var fång och Gördis fick en spruta. Ändå konstigt, hon har ju nästan inte ätit något gräs alls, inte haft foderbyte eller något heller... Nu ska hon ha boxvila och äta medicin tills på torsdag. Då kommer veterinären ut igen och ser om det är bra. Stackars lilla Gördis. ♥ :(

Båttur

Jag, mamma och pappa åkte ut med mormor och morfars båt idag. Det var härligt. :)

Världens mysigaste

Åh, hon är så söt när hon gör så här! Älskling ♥

Dagens ridpassSå här såg Gördis outfit ut idag. Det nya Schockemöhle schabraket, swarovski pannband, svarta benlindor och sadel och träns såklart. :) Dock hade jag en röd tröja så jag matchade inte så bra.

Red en stund på ridbanan. Jobbade mycket i skritt i början och sen lite trav. Sen travade jag och skrittade av henne i skogen. Red med bett i stället för hackamore för andra gången (första gången var igår) sedan tävlingen i vännäs. Det kändes bra och hon var fin. Nu får vi hoppas att såret inte går upp igen.

Bilder från ponnykürenEmma Jönsson och B Capriole på sista bilden.

Det var kul att se alla fina ponnysar och duktiga ryttare. Tänk om man var lika duktig som dem och fick tävla där! Kvalet på tisdagen vann Emma Jönsson - B Capriole på 69,649% och själva küren på onsdagen vann Sofia Matteoni - Fighter på 75%.

Gördis är förresten pytte lite släkt med B Capriole. Hans morfar/farfar Karlsfälts Caruso är eu. Coed coch targed, som är Gördis farfar/morfar. Dessutom tävlar Emma Jönsson för samma ridklubb som Gördis gjorde med hennes förra ägare. :)

Falsterbo shopping

* Eskadron täcke
* 2 Schockemöhle schabrak
* Equiline tävlingströja
* Roeckl handskar
* Magic brush borstar
* Falsterbo keps
* Pikeur sockar
* Equiline väst (det var mamma som köpte den, men jag har tänkt att låna den ibland:])
* Kingsland sadelöverdrag

Hittade också mjukisbyxor från ridsportförbundet som det stod Sweden på, som jag hade tänkt att köpa. Men när vi skulle köpa dem hade vi jätte bråttom för att hinna med flyget och dem tog bara kontanter och vi hade inga kontanter kvar. Och sen var det jätte lång kö till automaten, så vi var tvungna att åka utan att köpa byxorna. :/ Men vi har nyss pratat med Evelina som är där nere fortfarande, så hon ska köpa dem åt mig istället. :)

Mot falsterbo

Just nu sitter jag troligtvis i ett flygplan på väg till falsterbo.
Kommer hem igen på onsdag kväll. Hare bra! :)

Lamm

Jag, mamma, pappa, Majken, Kevin och farmor var och matade några lamm igår. Min farbror som äger lammen var bortrest och några av dem behöver matas med nappflaska för att dem inte får mat av sin mamma, så då gjorde vi det. Här kommer några bilder. :)
Söta va? :)

Dagens ridpass


Red en stund kravlöst på ridbanan idag. Gjorde inget speciellt, bara lite volter och serpentiner osv. Hon kändes fin. Sen travade jag av och skrittade av henne i skogen. :)

BildbombGördis fick gå i en gräshage en stund någon dag förra veckan. Det tyckte hon var gott. :)
RSS 2.0